10 Gambar Retro Kuala Lumpur Yang Betul Mengimbau Kenangan

0
4278

Sememangnya apabila melihat kembali gambar suasana lama pasti kita akan mengimbau kenangan kerana ia menyimpan pelbagai cerita terutamanya bagi mereka yang membesar dan merasai kedua-dua keadaan iaitu pada waktu sekarang dan masa lalu.

BACA: Ini Sebabnya Wanita Tekap Mukanya Dengan Roti

Akaun Flickr, Savidge Family telah memuatnaik beberapa gambar suasana menarik Kuala Lumpur. Dikatakan gambar-gambar tersebut diambil pada tahun 1975 di sekitar Kuala Lumpur.

Melihat gambar-gambar tersebut buatkan kami tak sabar hendak kongsikan bersama anda bagaimana keadaan kota raya ini ketika 42 tahun yang lalu.

Teksi hitam kuning seolah ikon buat Kuala Lumpur dahulu

Sekarang bukan takat kereta lembu, nak tengok lembu di KL pun susah

Kanak-kanak India yang ceria di salah sebuah kuil ketika itu

Dulu-dulu bila hari raya mesti semua pakat melaram baju baru

Kekilatan lantai Masjid Negara tak pernah berubah dari dulu hingga sekarang

Keadaan landskap Istana Negara ketika dahulu

Dulu buruh wanita juga turut terlibat dalam pembinaan jalan raya

Pemandangan dari atas Batu Caves, nampak tenang kan?

Kesedapan air tepu memang tak dinafikan dari dahulu

Sekarang ramai yang mencari kembali pinggan bunga merah tu. Klasik!

Hiasan dalaman untuk salah sebuah bilik Hotel Hilton

VIDEO: Best ke makan di Shell Out ni?

Jangan lupa untuk ikuti kami di Facebook dan Instagram