Sambutan hari lahir tidak lengkap tanpa sebiji kek yang menjadi tarikan utama apabila meraikan hari ulang tahun kelahiran yang tersayang. Ada yang merancang sanggup belajar buat kek sendiri demi orang tersayang dan ada juga menempah kek istimewa untuk orang yang istimewa.

Di sebalik perancangan untuk memastikan semuanya berjalan lancar, pasti ada peristiwa yang berlaku jika kita merancang sesuatu perkara.

BACA: Ibu Tunggal Berbakat Buat Kek Bentuk Ular

Gambar sekadar hiasan

Peristiwa yang lucu berlaku kepada seorang pengguna laman sosial Facebook, Surina Sidek apabila dia menempah kek brownies untuk majlis sambutan hari lahir ayah dan adiknya kepada seorang pembuat kek.

Surina memuatnaik gambar brownies yang ditempahnya di akaun laman sosial Facebook miliknya dengan menyatakan ucapan yang ditulis itu melucukan.

Gambar sekadar hiasan

Ucapan yang ditulis di atas kek itu ialah “Abah & Adik Happy Birthday Bg Yg Cucuk Je”. Pembuat kek itu berkemungkinan tersalah faham mengenai apa yang dipesan oleh Surina.

“Alkisahnya aku order brownies kek. Cakap kat dia tulis Abah & Adik je. Yang Happy Birthday bagi cucuk je. Yang stand perkataan birthday tu la. Tiba-tiba tadi hantar gambar keknya tulis sekali macam ni,” katanya.

“Hahaha tak tahu nak marah ke nak gelak. Ada ke orang nak tulis cucuk je atas kek,” ujarnya lagi sambil menyifatkan peristiwa itu melucukan dan tidak sampai hati untuk marah.

Ramai yang memberi komen kejadian itu lucu dan tidak kurang juga yang menganggap pembuat kek brownies itu lurus. Walau apapun, kek itu kelihatan menarik dan sedap walaupun ucapan di atasnya lain daripada yang lain.

Jangan lupa untuk ikuti kami di Facebook dan Instagram

Selamba Dia Letak NUTELLA Banyak Banyak