Pasti ramai yang mengetahui, Kampung Kerinchi merupakan nama lama bagi Bangsar South sebelum diubah sejak enam tahun lalu.

Sehubungan dengan itu, Ahli Parlimen Lembah Pantai, Fahmi Fadzil akan mengotakan janjinya untuk menukar semula nama Bangsar South menjadi Kampung Kerinchi dan berharap usaha itu akan terlaksana dalam tempoh 100 hari dirinya sebagai wakil rakyat.

Difahamkan, usaha untuk mengubah nama ini dibuat setelah berpendapat nama Kampung Kerinchi lebih sinonim dan lebih dekat buat penduduk disitu.

BACA: BR1M Diberi Sebelum Hari Raya, Ganti Nama Lain

Ahli Perlimen Lembah Pantai, Fahmi Fadzil

Selain itu, perubahan nama kepada Bangsar South sekaligus melenyapkan nama tempat tersebut yang sebelum ini dinamakan di dalam Bahasa Malaysia.

Dalam pada itu, Fahmi memberitahu usaha untuk menukar nama itu memerlukan kerjasama daripada pihak Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) dan mereka bersetuju Bangsar South dinamakan semula Kampung Kerinchi.

Jadi, buat penduduk Lembah Pantai, nama mana yang anda lebih suka? Adakah Bangsar South yang dilihat lebih moden atau pun Kampung Kerinchi yang lebih klasik?

Jangan lupa untuk ikuti kami di Facebook dan Instagram

Boleh Ke Resell G-Shock Sampai RM20,000?