Sebut je Milo, memang semua orang sukakan rasanya. Mesti ramai yang suka makan serbuk Milo macam tu je. Rasa coklat yang manis, memang tak ada siapa boleh tolak kesedapan Milo.

Tahun ini menu Ais Kepal Milo antara yang popular dan ramai sanggup berjalan jauh untuk menikmati kesedapan Ais Kepal Milo.

BACA: Ais Kepal Milo Tarikan Terbaru Perak

Kalau anda tak puas menikmati ais kepal milo kegemaran anda, boleh cuba Ais Kepal Milo dalam baldi. Memang puas hati.

Anda boleh cuba ais kepal milo baldi di Kampung Pauh Lim, Bachok. Sememangnya memberi kepuasan kepada pembeli.

Mula dijual sejak Januari lalu, Ais Milo Kepal Baldi milik Mohd Fariq kini menjadi tumpuan ramai.

Menurut Fariq, pada awalnya dia hanya menjual ais kepal milo biasa. Namun idea untuk menghasilkan Ais Kepal Milo dalam baldi timbul dari seorang pelanggan tetapnya.

“Tetapi satu hari salah seorang pelanggan kami beritahu kena buat dalam bekas besar, sebab lebih puas. Itu yang terfikir buat dalam baldi dan mula jual pertengahan Februari, tidak sangka pula tular dengan cepat,” katanya kepada The Malay Mail Online.

Gerainya menyediakan tiga jenis saiz baldi, paling kecil berharga RM8 untuk tiga hingga empat orang makan. Saiz pertengahan RM10 untuk lima hingga enam orang dan paling besar RM12 boleh dinikmati tujuh hingga lapan orang.

Memang laku habis ais kepal milo baldi ni.  Pada hari bekerja kira-kira 70 baldi dijual, manakala lebih 200 baldi dijual setiap hari pada musim cuti sekolah.

ARTIKEL BERKAITAN:
5 Perkara Menarik Tentang Ais Tingkap
Kajian: Makan Aiskrim Waktu Pagi Buat Anda Bijak

Jangan lupa untuk ikuti kami di Facebook dan Instagram

Kena Paksa Makan Satay Daging Arnab?!!