Misteri kehilangan gadis istimewa Nora Anne sejak 4 Ogos lalu akhirnya terjawab apabila gadis remaja itu ditemui di hutan di Pantai, Seremban semalam.

Difahamkan, mayat Nora Anne ditemui tanpa pakaian oleh pendaki sukarelawan berhampiran air terjun hutan terpencil itu. Salah seorang pendaki tersebut, Sean Yeap berkongsikan keadaan gadis remaja itu ketika ditemui.

BACA: RM50,000 Sebagai Ganjaran Jika Nora Anne Berjaya Ditemui

Katanya lagi, bau yang kuat membawa mereka kepada penemuan mayat Nora Anne. Ujarnya, jasad yang ditemui itu kelihatan seperti sedang tidur.

“Ia kelihatan seperti dia sedang tidur. Kepalanya beristirahat di tangannya. Tetapi kita semua tahu dia sudah mati.

“Ia sangat menyedihkan dan dua wanita dalam kumpulan tidak mahu mendekat dan mereka menangis,” katanya kepada MailOnline.

Kata Yeap lagi, badan remaja itu tidak dilindungi oleh daun atau benda lain. Malah, dia mendedahkan badan remaja tersebut mempunyai beberapa lebam dan calar tetapi tidak sebarang kecederaan serius.

“Saya dapat melihat badannya. Dia berbaring dengan tangannya di belakang kepalanya seperti yang anda lakukan semasa anda tidur, “katanya.

“Saya tidak pasti, tetapi saya fikir dia telah mati beberapa hari. Saya fikir mungkin dia berada di tempat lain dan berjalan ke aliran mungkin untuk minum air,” katanya.

Dalam pada itu, jurucakap keluarga Matthew Searle, dari Lucie Blackman Trust, berkata mereka masih mempunyai “soalan besar”.

“Salah satu daripada soalan-soalan itu, adakah mayat itu ada di situ sepanjang masa atau ada terlibat unsur jenayah? Adakah mayat dibuang selepas itu? ”

Malah laporan turut menulis, Timbalan Ketua Polis Negara Datuk Mazlan Mansor berkata badan itu ditemui di kawasan yang sebelum ini pernah dicari.

Jangan lupa untuk ikuti kami di Facebook dan Instagram

Sambal Ikan Bakar Kat Sini Memang Meriah! 😱😱