Isteri bekas Perdana Menteri ke-6, Datin Seri Rosmah Mansor kini menjadi perhatian ramai berikutan isu rampasan beratus beg tangan mewah yang didakwa milik beliau.

Umum mengetahui, boleh dikatakan Rosmah memiliki paras rupa yang cantik ketika zaman muda-muda dahulu. Kini berusia 67 tahun, jika dibandingkan dengan wajahnya sekarang dengan dahulu memang jauh berbeza.

BACA: Rosmah Akui Hidup Lebih Tenang, Tidur Macam Biasa

Baru-baru ini menerusi Facebook, seorang doktor kosmetik terkenal dari Singapura, Dr. Siew Tuck Wah menjelaskan punca wajah Rosmah semakin hari semakin pelik.

“Wajah Rosmah memang nightmare. Terlalu hodoh dan menakutkan, dia contoh terbaik menunjukkan hasil pembedahan yang tak sepatutnya terjadi. Anak dia, Azrene Ahmad pun ada capa yang doktor estetik selalu datang rumah.”

Menerusi posting itu juga, Dr. Siew turut memuji kecantikan Rosmah dalam gambar yang diambil pada tahun 1998.

“Dalam gambar tersebut, dia memang seorang yang cantik. Jauh beza dengan rupa yang sekarang.”

Namun, Rosmah tidak pernah mengakui bahawa dia pernah melakukan sebarang prosedur kecantikan. Namun Dr. Siew yang merupakan seoran pakar profesional mendedahkan 8 prosedur kecantikan yang mungkin telah dilakukan oleh Rosmah.

1. Filler pada pipi
2. Filler pada dagu
3. Filler pada nasolabial folds (garis senyuman)
4. Botox pada dahi
5. Botox pada kedutan mata
6. Implan pembedahan pada hidung
7. Pembedahan brow lift
8. Hairspray digunakan berlebihan

Patut doktor pakar pun cakap wajah Rosmah pelik sebab terlalu banyak prosedur yang dilakukan. Apa-apa pun, pembedahan plastik adalah haram disisi Islam, melainkan jika ada sebab-sebab munasabah.

Jangan lupa untuk ikuti kami di Facebook dan Instagram

Ikan Bakar Di Perlis Memang Lain Macam!