Selalunya donut berperisa di kedai atau dipasar raya dijual dengan harga yang mahal. Biasanya ia dijual dalam anggaran harga RM2.50 hingga RM2.80.

Jika anda peminat tegar donut berperisa, boleh la dapatkan di gerai Donut Panas di tepi Jalan Gombak. Siap boleh beli banyak-banyak sebab donut berperisa karamel mereka dijual pada harga RM1.50 sebiji.

BACA: Serah Diri Pada Polis Sambil Bawa Donut

Pemiliknya Azroy Nor Azmi memberitahu, dia mendapat ilham untuk menjual donat dengan harga murah agar semua orang dapat menikmatinya memandangkan di pasar raya harga yang dijual sangat mahal.

“Kita tengok donat-donat berperisa seperti karamel, coklat dan sebagainya di pasar raya ada yang dijual enam biji RM20 lebih.

“Jadi buat keluarga berpendapatan rendah dan sederhana, ia mahal, sebab itu kita ambil inisiatif jual murah di tepi jalan,” katanya kepada The Malay Mail Online.

Mempunyai pengalaman dalam bidang bakeri, Azroy mula membuka gerai tersebut sejak pertengahan 2017. Sejak kisah gerainya tular, dia berjaya menjual lebih 900 biji donut setiap hari.

Sebab memilih nama Donus Panas, donut tersebut dibuat dan dimasak secara langsung. Perisa gula, coklat dan karamel antara yang paling diminati ramai.

Gerainya terletak hanya 200 meter dari Masjid Al-Syakirin di tepi Jalan Gombak dan dekat Medan Selera Taman Gombak Jaya.

Siapa nak datang ke gerai tersebut dinasihatkan untuk datang awal sebab memang kena beratur panjang.

ARTIKEL BERKAITAN:
Alahai Comelnya Polis Peronda Ni
Berak Luar Kedai, Pemilik Dobi Lapor Polis

Jangan lupa untuk ikuti kami di Facebook dan Instagram

Ini Rasa Sebenar Kerak Telur Di Jakarta | Day 03