Bagi anda yang merupakan pengemar ayam goreng pastinya ternanti-nantikan khabar gembira ini apabila festival ayam goreng pertama di Malaysia akan berlangsung pada November akan datang dan ia pasti akan memuaskan hati orang ramai.

BACA: Akhirnya Ada Cara Mudah Nak Guna Touch N Go

Festival yang bernama Ayam Lejen Fried Chicken Festival ini akan berlangsung selama dua hari yang bermula 18 November sehingga 19 November bertempat di stesyen LRT Ara Damansara.

Menurut penganjur festival ini, FriedChillies memaklumkan sebanyak empat sesi makan akan diadakan dalam masa sehari yang memuatkan seramai 500 orang.

Setiap orang akan berpeluang merasai lapan jenis ayam goreng daripada para peniaga terhebat yang dipilih dari seluruh pelusuk Kuala Lumpur.

Antara peniaga ayam goreng yang menyertai festival ini adalah Ayam Goreng Wak Kentut, Johor Bahru yang terkenal dengan ayam goreng untuk nasi lemaknya sertA Sweetree, Ampang yang terkenal dengan menu ayam goreng Korea pedas.

Harga tiket ditawarkan untuk festival ini adalah RM48 bagi yang terawal membelinya manakala RM58 pula bagi mereka yang membeli tiket standard.

Jangan lupa untuk ikuti kami di Facebook dan Instagram