Sebut saja minuman Milo, memang terbayang kelazatan Milo lori yang kita selalu dapat masa zaman sekolah. Tapi sekarang Milo juga mempunyai aiskrim mereka sendiri yang turut menjadi kegilaan ramai.

Kalau ikutkan beli satu je mana cukup. Jika anda suka sangat dengan aiskrim Milo, apa kata anda buat sendiri saja di rumah. Memang senang sangat cara untuk membuatnya, paling penting rasa sebijik macam yang anda selalu beli dikedai.

BACA: Ini Cara Buat Air Milo Sedap Sama Macam Milo Lori

Resepi dikongsikan oleh ABK Chocolate ini anda boleh gunakan Milo paket 3 dalam 1 untuk dijadikan aiskrim. Ikuti langkah ini untuk nikmati aiskrim Milo di rumah.

Cara membuatnya:

1. Sediakan 5 paket Milo 3 dalam 1

2. Masukkan ke semua serbuk Milo di dalam bekas dicampurkan dengan susu segar 300ml dan susu pekat 100ml. Kacau sehingga rata dan pastikan Milo tersebut larut.

3. Kemudian masukkan adunan tadi di dalam paket Milo yang disimpan tadi. Letakkan batang aiskrim dalam adunan di dalam paket dan bekukan semalaman.

Tak lengkap rasanya kalau aiskrim Milo tiada coklat cair di atasnya. Jadi anda boleh hiaskan dengan coklat cair. Dah siap! Senang je nak buat rupanya. Selamat Mencuba!

Jangan lupa untuk ikuti kami di Facebook dan Instagram

Meletop Perut Makan Burger Tsunami & Western Talam?