Sebut sahaja Nasi Kandar sudah pasti ianya sangat sinonim dengan negeri Pulau Pinang. Nampaknya ini bukanlah berita gembira buat peminat nasi kandar di negeri itu.

Sejak semalam tular mengenai sebuah restoran nasi kandar terkenal di Jalan Masjid Kapitan Keling, Pulau Pinang diarahkan tutup atas faktor kebersihan.

BACA: Terlampau Kotor, 3 Restoran Nasi Kandar Popular Diarah Tutup

Memetik laporan Free Malaysia Today menyatakan bahawa terdapat beberapa sarang lipas ditemui di sana semasa lawatan mengejut Majlis Bandaraya Pulau Pinang (MBPP).

Bukan itu sahaja, malah terdapat najis lipas dan air kencing tikus di sekitar premis berkenaan. Lebih menjijikan, najis turut ditemui di beberapa perkakas dapur yang digunakan untuk para pelanggan.

Meskipun beberapa laporan berita cuba merahsiakan nama restoran tersebut, namun berdasarkan maklumat yang tersebar di media sosial, restoran terbabit adalah Nasi Kandar Beratur yang sememangnya terkenal dengan pelanggannya yang sanggup datang beratur walaupun sudah lewat malam.

Restoran ini dijangka tutup selama 14 hari bagi aktiviti pembersihan. Selain restoran tersebut, dua lagi pasar mini turut diberi notis yang sama.

ARTIKEL BERKAITAN:
KPDNKK: Harga Nasi Campur RM100 Berpatutan
Ini Harga Nasi Paling Mahal Di Singapura!

Jangan lupa untuk ikuti kami di Facebook dan Instagram

Cari Sarapan Nasi Lemak, Tapi Yang Dapatnya…