Seperti peribahasa ini, air dicincang tidak akan putus. Itulah yang digambarkan apabila melihat foto dua beradik ini yang dikongsikan oleh seorang pengguna Facebook. Keperihatinan seorang abang terhadap adiknya menyentuh hati orang ramai.

Menurut pengguna Facebook tersebut yang dikenali sebagai Ustaz Nazri, hatinya begitu terusik melihat gambar tersebut dimana seorang abang menyuap adikya makan di kantin sekolah.

BACA: Keluar Masjid Selipar Kena Rembat, Kawan Sanggup Pikul

Ujarnya lagi, ia bukannya gambar rekaan atau lakonan tetapi ianya lahir dari kasih seorang abang kepada adiknya. Menurut Ustaz Nazri lagi, murid tersebut bukanlah pelajar yang pintar dalam akademik tetapi mempunyai sikap tanggungjawab serta akhlak yang bagus yang sememangnya tidak boleh dapat dimana-mana.

Rata-rata netizen meluahkan rasa terharu dengan perkongsian tersebut. Netizen turut memuji ibu bapa murid tersebut yang hebat dalam mendidik anak-anak. Kata netizen lagi, tiada gunanya jika pandai dalam pelajaran tetapi tidak mempunyai nilai murni dalam diri.

Katanya lagi, dia berharap perkongsian ini dapat menjadi inspirasi kepada murid-murid lain termasuk anak-anak kita untuk menerapkan nilai kasih sayang di antara adik beradik.

Jangan lupa untuk ikuti kami di Facebook dan Instagram

Meletop Perut Makan Burger Tsunami & Western Talam? 😱😱😱