Kes gangguan seksual di Malaysia berada di tahap yang membimbangkan. Gangguan seksual bukan perkara yang boleh diambil mudah. Ia boleh beri kesan negatif pada mangsa.

Selalunya kita mendengar berita gangguan seksual dilakukan oleh lelaki terhadap wanita di tempat kerja.

BACA: Malaysia No. 1 Ketagih Porno Kanak-Kanak Di Asia

Tapi lain pula kisah kali ini, apabila seorang lelaki mendakwa dirinya menjadi mangsa gangguan seksual wanita. Mangsa, Afiq Ciko kongsikan pengalamannya diganggu oleh sekumpulan gadis ketika mengambil pesanan di sebuah kedai makan.

Hari pertama kerja dah kena kacau

Menurut Afiq, kes itu terjadi di hari pertamanya bekerja di sebuah kedai makan berdekatan sebuah kolej komuniti dan kebanyakan pengunjung terdiri dari pelajar.

Datang sekumpulan gadis pakai skirt pendek

Kedai makan tersebut menjadi tumpuan pelajar dan ketika itu didatangi sekumpulan pelajar dari koleh tersebut dengan memakai skirt pendek. Menurut Afiq, dia turut rasa hairan mengapa ada pelajar yang memakai skirt sedangkan undang-undang tempat belajar tidak membenarkan berpakaian sedemikian.

Semua pandang pelik atas bawah

Ada tangan cuba nak sentuh & peluk

Menurut Afiq, dia terkejut apabila ada tangan yang cuba untuk mencapai dirinya. Namun nasib baik dia perasan dan ambil langkah berjaga-jaga.

Nak nombor telefon sebab comel & nerd

Bukan niat nak jatuhkan kehormatan wanita tapi memang boleh jadi

Rupanya mereka nak cari mangsa baru

Diharap semua lelaki mahupun wanita ambil ikhtibar dari kisah ini. Sekarang ni tak kira jantina, gangguan seksual boleh berlaku di mana-mana saja.

ARTIKEL BERKAITAN:
Benarkah Wanita Ini Ditiduri Lelaki Zaman Purba?
Edar Kondom Percuma Galakkan Seks Bebas?

Jangan lupa untuk ikuti kami di Facebook dan Instagram

Pekena ROti Celaru & Mancing Tepi BEndang