Bila kali terakhir anda menikmati hidangan super lazat di restoran mamak berhampiran? Kami dalam minggu lepas paling last makan di mamak. Tapi kemunculan video di laman Facebook baru-baru ini tidak dapat dinafikan mampu membuatkan kami kembang tekak.

Melalui perkongsian Man Isaac di Facebook, perkara tersebut didakwa berlaku sekitar jam 3 pagi di sebuah restoran mamak yang terletak di Bandar Tun Razak.

BACA: Hanya Mampu Bawa Kedai Mamak, Gadis Ini Tak Suka Lelaki Melayu

Video yang berdurasi lebih 1 minit itu bagi kami menimbulkan banyak tanda tanya sama ada tikus itu makan nasi kandarkah, adakah ini kali pertama ia terjadi, adakah tikus itu mencari makan untuk anak-anaknya atau bagaimanakah tikus boleh panjat setinggi itu?

Namun apa yang pasti, melalui saiz tikus berkenaan, tidak mustahil haiwan berbulu cantik ini mendapat nutrien secukupnya.

Apa-apa pun, buat anda yang mungkin selalu makan di luar, tidak kisahlah di mamak, kedai Melayu atau kedai Thai sekali pun, berhati-hatilah dalam memilih tempat makan. Bukan apa, penyudahnya nanti yang sakit perut dan keracunan makanan adalah kita.

UPDATE:- Man Isaac melalui ruangan komen berkongsikan lokasi sebenar kedai berkenaan yang sudah pun diarahkan tutup.

Jangan lupa untuk ikuti kami di Facebook dan Instagram

Burger ‘Sampah’ VS Burger Mahal – Mana Lagi Sedap?! 😱