Jika di Malaysia setiap kali tibanya perayaan, majikan akan berikan bonus. Namun berbeza dengan majikan ini yang merupakan hartawan berlian di India, Savji Dholakia, beliau menghadiahkan 600 orang pekerjanya dengan sebuah kereta setiap seorang.

Pekerja menerima kereta Renault KWID dan Maruti Suzuki Celerio. Manakala lebih seribu kakitangan lain diberikan wang tunai dan unit apartment.

BACA: Ini Jumlah Kekayaan Jeff Bezos, Kalah Bill Gates

Majlis penyerahan hadiah tersebut diadalam dalam upacara besar yang turut duhadiri oleh Perdana Menter Narendra Modi. Dalam pada itu, Perdana Menteri sendiri yang menyampaikan kunci kereta kereta kepada pekerja.

Dholakia semenangnya terkenal dengan sifat murah hatinya dengan memberikan hadiah mewah kepada pekerjanya setiap kali perayaan Diwali.

Pada bulan September, ahli perniagaan melayari tajuk-tajuk utama untuk menyampaikan SUV Mercedes Benz kepada tiga kakitangan senior yang telah menyelesaikan 25 tahun di syarikat itu. Harga jalan raya pada satu SUV dikatakan sebagai Rs 1 crore.

Tahun lalu, Dholakia telah menghadiahkan sebanyak 1200 kereta Datsun Redi-GO kepada pekerjanya sempena sambutan tahun baru. Pada tahun 2016, beliau memberikan bonus bernilai hampir Rs 51 crore (RM2.9 juta) serta menghadiahkan 1,260 kereta dan 400 buah pangsapuri kepada pekerjanya.

Jangan lupa untuk ikuti kami di Facebook dan Instagram

Restoran Tom Yam Paling Legend Di Ampang😱🔥