Dengar agak pelik, tapi ianya benar. Selalunya tuala wanita digunakan oleh kaum hawa setiap kali datang bulan, tetapi kini menjadi kegilaan baru dikalangan remaja di Jakarta Indonesia yang ketagih minum air tuala wanita.

Memetik laporan MalaysiaKini, kononnya mahukan nikmat mabuk atau khayal, mereka tidak lagi memilih arak atau dadah tetapi dengan merebus tuala wanita dan meminum airnya.

BACA: Makin Ramai Penjawat Awam Ketagih Ketum Di Putrajaya

Kes ketagihan air rebusan tuala wanita yang dikesan di Jakarta, Bogor, Bekasi, Depok dan Tengerang itu dilaporkan idea tersebut berasal daripada ras ingin tahu oleh sesetengah remaja. Hasil penemuan kesan air tersebut yang membuatkan mereka khayal kemudiannya merebak kepada remaja lain.

Air rebusan tuala wanita buatkan rasa tenang & gembira

“Mereka mencari bahan alternatif yang dapat membuat mereka fly, tenang atau gembira,” katanya.

Idea minum air rebusan tuala wanita yang menjadi kegemaran baru remaja di Indonesia itu turut membuatkan penyelidik di Institut Teknologi Bandung Yessi Permana terkejut.

Bagaimanapun, bukan isu mabuk yang menjadi kebimbangan tetapi air rebusan tersebut dipercayai mengandungi beberapa bahan kimia yang boleh memberi kesan kepada mata, atau butiran polimer penyerap cecair yang berbahaya jika dimasukkan ke badan.

ARTIKEL BERKAITAN:
Bunuh Ibu Sendiri, Suspek Di Bawah Pengaruh Bau Petrol?
Coca-Cola Kaji Untuk Hasilkan Minuman Perisa Ganja

Jangan lupa untuk ikuti kami di Facebook dan Instagram

Restoran Steamboat Wajib Datang Di Putrajaya! 😍