Sejak kebelakangan ini semakin banyak kedai minuman bubble tea dibuka seperti cendawan tumbuh selepas hujan. Sana sini ada saja kedai minuman bubble tea.

Nampaknya kegilaan bubble tea semakin menjadi-jadi apabila ‘Hands Free Bubble Tea Challenge’ kini menjadi trend di Jepun. Memetik laporan World of Buzz,  Cabaran tersebut diinspirasikan dari koleksi ilutrasi oleh Kiseki Himura.

BACA: ‘Nafkah Couple’ Trend Terbaru Paling Merepek Budak Sekarang

Macam-mana nak minum tapi tidak memegang bekas minuman tersebut? Senang cerita cabaran ini memerlukan perempuan seimbangkan minuman bubble tea di atas dada mereka.

Ia diberi nama ‘hands-free challenge kerana anda memerlukan payudara yang cukup besar untuk seimbangkan bekas minuman tersebut tanpa memegangnya.

Cabaran tersebut viral di media sosial di Jepun apabila seorang model jadi negara itu memuat naik videonya seimbangkan minuman tersebut di dadanya sambil menggunakan komputer.

Video berkenaan meraih retweet lebih 18,000 dan netizen lain turut melakukan cabaran tersebut.

Bagaimanapun, tidak semua orang mampu melakukan cabaran tersebut kerana ianya bergantung pada ‘aset’ seseorang itu.

Malah cabaran itu juga turut dilakukan oleh lelaki juga. Seperti lelaki berbadan sasa ini turut berkongsikan fotonya yang berjaya melakukan cabaran tersebut.

Jangan lupa untuk ikuti kami di Facebook dan Instagram

Restoran Tom Yam Paling Legend Di Ampang😱🔥