Berhubung insiden mendiang Moey Yun Peng, abangnya Dennis Moey menyerahkan segalanya kepada pihak berkuasa untuk menjalankan siasatan dan memberi keadilan buat adiknya serta berharap yang bersalah akan diberi hukuman yang setimpal.

Bagaimanapun, ada segelintir netizen yang kurang senang diatas permintaan keluarga mendiang Moey Yun Peng serta mempersoalkan keadilan apakah yang dituntut. Tidak kurang juga ramai yang melemparkan komen-komen biadap. Bahkan ada yang turut mengaitkan dengan kes anggota bomba Allahyarham Muhammad Adib.

BACA: Saman RM300 Serta Merta Jika Langgar 6 Kesalahan Ini

Malah ada yang turut mengingatkan kembali kes remaja OKU yang memandu melawan arus dua tahun lalu sehingga seorang lelaki maut. Seperti sudah dijangka, pasti akan ada komen daripada netizen yang tidak menjaga sensitiviti perkauman.

Komen biadap netizen itu mengundang kemarahan orang ramai yang menyifatkan mereka tidak sepatutnya mengeluarkan komen berbaur penghinaan dan perkauman seperti itu.

Adalah lebih baik jika kita biarkan pihak polis jalankan siasatan mereka. Apa pun insiden tersebut mungkin sedikit sebanyak memberi kesan kepada ramai remaja lain di luar sana.

Jangan lupa untuk ikuti kami di Facebook dan Instagram

#ResepiRabu: Cara Mudah Masak Sambal Bilis Kicap Peda