Anda akan cepat terkenal dalam perniagaan jika memiliki rupa paras menawan kerana akan ada pihak mengambil gambar anda yang sedang sibuk berniaga.

Seorang penjual bubur di Indonesia tular di laman sosial Instagram kerana memiliki wajah cantik dan seorang pelanggannya mengambil video semasa membeli bubur di gerainya.

BACA: Gadis Cantik Jual Nasi Ayam, Kedai Laku

Teteh cantik penjual bubur beras dan nasi kuning RAOS . . . Berlokasi di jalan babakan majalaya , teteh yang mempunyai paras geulis ini mencuri perhatian banyak orang .Tidak heran para pembeli nya pun kebanyakan para babang2 .Kuy yang penasaran sama rasa nasi kuning dan bubur RAOS nya teteh ini di cari saja disepanjang jalan babakan ya 😂 Video by @abahmichi ❤ #majalayagood #majalaya #babakan #kabupatenbandung #trending #sekitarbandung #sekitarbdg #bandung #bandunginframe #explorebandung #discoverbandung #kabupatenbandung #bandungbanget #infobandung #infobdg #infobdgcom #prfmnews #bandungbanget #bandungjuara#wisatabdg #aerial #hits #trending #etaterangkanlah #kecelakaan #disiplin #majalayagood #terminalmajalaya #ciparay #TerminalLeuwipanjang #Kopo #BKR #MochToha #Dayeuhkolot

A post shared by #Majalayagood (@majalayagood) on

Gadis bernama Tati Rosmiati, 27 tahun, berasal dari Saparako, Kecamatan Manjalaya itu tak menyangka dirinya menjadi perhatian ramai kerana tidak perasan video dirinya menjual bubur dirakam.

Video tersebut diambil oleh @abahmichi di Instagram yang kemudiannya dikongsi semula oleh @majalayagood di laman sosial tersebut.

Sumber dari detik.com

Berikutan itu, video mengenai penjual bubur cantik di Majalaya, Jawa Barat mendapat views tinggi serta berpuluh ribu komen di ruangan komen video itu.

“Penjual bubur beras dan nasi kuning RAOS di Jalan Babakan Majalaya ini mempunyai rupa paras yang mencuri perhatian orang ramai,” tulis caption itu.

Sumber dari detik.net.id

Selain itu, ramai yang mendoakan perniagaannya berjaya dan ada juga yang pernah membeli di gerai Tati memuji bubur dijualnya sedap dan dia juga dikatakan peramah dengan pelanggannya.

Nampaknya rezeki Tati bertambah selepas video itu tular dan semoga perniagaannya maju pada masa depan.

ARTIKEL BERKAITAN:
Polis Cantik Di Sukan Sea Jadi Perhatian
7 Fakta Penjaga Gol Futsal Cantik

Jangan lupa untuk ikuti kami di Facebook dan Instagram

Tercekik Seluar? | Mail Time #4