Ramai sangup berhabis duit dan menelan pil kurus semata-mata untuk dapatkan berat badan idaman. Namun perkongsian oleh seorang lelaki ini yang gemuk dari umur 6 tahun ini mungkin boleh dijadikan inspirasi apabila berjaya menurunkan berat badan tanpa perlu menelan pil kurus.

Pernah diejek gorila dan badan macam badak, ternyata ianya tidak mematahkan semangat lelaki ini yang dikenali sebagai Khairil Azib yang kini tampil kacak bergaya. Menerusi Twitter, Khairil ceritakan kisahnya yang dahulu gemuk kini berubah menjadi kurus, serta turut berkongsikan 10 tip kurus yang di amalkan olehnya.

BACA: Wanita Ini Dedah Rahsia Turun 35.5 Kg Dalam Masa 8 Bulan

Gemuk dari umur 6 tahun & semakin membesar

Diejek gemuk, gorila & macam badak

Susah nak cari baju & seluar, kena kutuk dengan saudara & rakan

Ujar Khairil di sebabkan masalah berat badannya itu, dia sukar untuk mencari pakaian memandangkan pinggangnya bersaiz 44. Bapanya juga terpaksa membeli kereta baru memandangkan keluarganya yang besar dan badannya juga semakin besar. Katanya lagi, dia juga mengalami kesukaran untuk berjalan.

10 tip kuruskan badan dengan sihat

Mungkin anda boleh cuba tips ini jika mahu menurunkan berat badan secara semulajadi. Apa yang penting, anda kena bersemangat dan berdisiplin untuk mendapatkan hasil yang bagus.

Jangan lupa untuk ikuti kami di Facebook dan Instagram

Penangan CEndol Durian Di Gombak & Makan Percuma? 😱😱😱