Pasti ramai tahu Raja Permaisuri Agong, Tunku Hajjah Azizah Aminah Maimunah Iskandariah menutup akaun rasmi Twitternya @cheminahsayang.

Ramai yang meluahkan rasa sedih dan ada yang mengatakan baginda menutup akaun Twitternya berikutan komen biadap netizen.

BACA: Diserang Netizen Biadap, Permaisuri Agong Tutup Akaun Twitter

Bagaimanapun, hari ini Tunku Azizah mengaktifkan semula akaun Twitternya dengan luahan rasa terkilan apabila mengetahui pihak polis telah menangkap beberapa individu yang didakwa bertindak biadap terhadap baginda.

Menurut Tuanku, keputusan menyhaktif akaun twitter bukan disebabkan komen netizen, sebaliknya atas sebab-sebab peribadi.

Ujar Tuanku lagi, meskipun selama ini dikeji dan dimaki hamun, namun baginda tidak pernah melaporkan perkara itu kepada pihak polis.

Malah susulan tindakan biadap netizen itu, baginda sendiri memberitahu pihak istana agar memaklumkan kepada pihak polis supaya tidak mengambil sebarang tindakan.

Dalam pada itu, rata-rata netizen meluahkan rasa syukur dan gembira Tuanku Permaisuri Agong sudah kembali aktif semula di laman Twitter.

Jangan lupa untuk ikuti kami di Facebook dan Instagram

Minat Kambing Golek? Buffet Hotel Ini Memang Gila! (Terhad)