Baru-baru ini tular di media sosial video menunjukkan masakan asam pedas yang dipenuhi dengan cacing di sebuah restoran asam pedas di Melaka.  Berikutan itu, restoran tersebut di arah tutup selama dua minggu untuk kerja pembersihan.

Restoran itu juga didapati gagal mematuhi standard kebersihan yang ditetapkan oleh Kementerian Kesihatan mengikut Seksyen 11, Akta Makanan 1983.

BACA: 6 Lagi Jenama Sardin Disahkan Ada Cacing

UPDATE KES 👇👇👇👇https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1878335635588811&id=1213376978751350Kejadian di Melaka Taman Kota Laksamana….Hajjah Mona Asam Pedas

Posted by MASK CREW on Sabtu, 30 Jun 2018

Ahad lalu, tular di media sosial rakaman video cacing dalam masakan asam pedas di Melaka berdurasi satu minit 54 saat yang dipercayai dirakam oleh pelanggan kedai tersebut.

Pengarah Kesihatan Melaka Datuk Dr Ghazali Othman menasihati semua pengusaha kedai makan di negeri ini agar menjaga kebersihan memandangkan Melaka adalah negeri tumpuan pelancong.

“Apabila terjadi kes seperti ini ia akan merosakkan imej kedai tersebut dan juga pengusaha kedai makanan lain dan akhirnya merugikan diri sendiri,” katanya kepada mStar Online.

Jangan lupa untuk ikuti kami di Facebook dan Instagram

Orang Bunuh Diri? | Korea Part 03