Siapa tak rasa gementar di hari pernikahan? Kalau boleh nak habis cepat masa akad nikah. Namun berbeza dengan pengantin lelaki ini yang tidak berhenti menadah tangan sebelum akad nikah.

Tapi rupanya, pengantin lelaki itu sedang asyik bermain permainan mudah alih popular, ‘Mobile Legends’ sementara menunggu kedatangan tok kadi.

BACA: Markah Game Tinggi, Hospital Bagi Diskaun Bersunat

Gambar yang dimuat naik oleh seorang jurugambar di Facebook Rudy Aqsara tular dan menjadi bualan ramai.

Pengantin lelaki, Mohamad Hafizzul Hilmi Abdul Ali, berkata, gambar tersebut dirakam secara kandid sebelum akad nikah berlangsung di Masjid Kampung Telok Kitang di Pengkalan Chepa, Kelantan pada 17 Mac lalu.

Menurut Hafizzul, dia adalah pengikut tegar pemainan tersebut dan perbuatan itu bukan disengajakan.

“Rasa gementar pada hari nak nikah. Tapi ada ‘masalah’ yang tidak disengajakan membuatkan tok kadi tiba lewat ke masjid.

“Sementara menunggu tu saya bukalah sekejap ‘Mobile Legends’. Bila dah lama menunggu kira-kira dua jam, perasaan gementar tu dah hilang,” katanya kepada mStar Online.

Tambah Hafizzul lagi, isterinya tahu minatnya terhadap pemainan video sejak di awal perkenalan.

“Gambar yang tular membuatkan saya ‘kantoi’ dengan isteri yang menyangka saya sedang berdoa ketika itu. Tapi dia taklah marah pun,” katanya.

Bagaimanapun Hafizzul memohon maaf jika tindakannya itu mengundang rasa kurang senang atau dianggap tidak menghormati rumah ibadat.

Mungkin itu cara Hafizzul untuk menghilangkan rasa gemuruh. Apa-apa pun dia sudah pun tampil membuat permohonan maaf.

Jangan lupa untuk ikuti kami di Facebook dan Instagram

Boleh Ke Resell G-Shock  Sampai RM20,000?