Macam-macam ragam boleh dilihat sekitar hari pertama sekolah bermula. Ada yang gembira dapat berjumpa rakan-rakan setelah bercuti lama dan ada juga menangis kerana tak mahu berenggang dengan ibu bapa.

Oleh itu, sebuah sekolah di Terengganu mengambil inisiatif dengan mengupah Spiderman bagi menceriakan suasana sekaligus dapat membuatkan para pelajar gembira dengan kehadirannya.

BACA: Sambal Belacan Buat Sekolah Huru Hara

Sumber dari themalaymailonline.com

Guru Besar SK Sultan Sulaiman 1, Kuala Terengganu, Mohamad Kabidi Mohamad memberitahu pihak sekolah mengambil keputusan untuk memanggil watak superhero terkenal, Spiderman datang ke sekolah mereka semalam bagi menggembirakan pelajar tahun satu sekolah tersebut.

Difahamkan, ia merupakan percubaan untuk mengambil hati pelajar-pelajar agar sentiasa gembira dan tak menangis seperti tahun sebelumnya.

“Walaupun pada mulanya hanya sejam diperuntukkan untuk Spiderman bersama murid-murid tetapi melihat kegembiraan mereka dengan kehadiran adiwira itu menyebabkan pihak sekolah melanjutkan masa hingga dua jam untuk memastikan semua murid tahun satu gembira berada di sekolah,” jelasnya.

Menurut ‘Spiderman’, Mohd Ridzuan Roslan, 22 tahun, berkata itu adalah pertama kali dia menggayakan kostum tersebut dan menggalas tanggungjawab menceriakan suasana hari pertama sekolah.

Malah, dia juga agak risau dengan penerimaan pelajar-pelajar di sekolah itu kerana emosi kanak-kanak sukar diduga.

Walau bagaimanapun, seramai 230 pelajar tahun satu di sekolah tersebut amat teruja dengan kehadiran superhero kegemaran mereka dan mereka kelihatan ceria di samping Spiderman.

ARTIKEL BERKAITAN:
Pelajar Malaysia Berat Badan Terlebih
Kerana Takut Ular Cikgu Sanggup Gendong Anak Murid

Jangan lupa untuk ikuti kami di Facebook dan Instagram

Pengalaman Makan Bakso Tepi Kubur Cina