Kini perkara cabul sudah semakin banyak dilaporkan. Lelaki dilihat semakin berani menganggu wanita terutama mereka yang menggunakan pengangkutan awam.

Baru-baru ini tular mengenai kisah seorang wanita dicabul di Stesen LRT Masjid Jamek, Kuala Lumpur dan orang awam tidak menolongnya malah mentertawakannya yang menjadi mangsa cabul.

BACA: Mangsa Kena Cabul, Orang Ramai Cuma Ketawa?

Gambar sekadar hiasan

Akhirnya mimpi ngeri wanita tersebut berakhir apabila suspek yang mencabulnya berjaya ditahan oleh pihak polis.

Menurut Ketua Polis Kuala Lumpur, Datuk Mazlan Lazim, berkata suspek itu turut ditahan atas kesalahan sama tetapi di tempat lain iaitu di Seapark dan Petaling Jaya pada 14 Disember lepas.

Ketika kejadian, mangsa itu sedang menggunakan eskalator di stesen LRT Masjid Jamek telah diraba oleh seorang lelaki bekulit gelap itu sempat mengambil gambar suspek sebelum membuat laporan di Balai Polis Gombak.

Tambahnya, pihak polis turut menerima satu lagi laporan mengenai kes sama iaitu apabila mangsa sedang dalam perjalanan antara stesen LRT Pasar Seni ke stesen Masjid Jamek yang juga dilakukan oleh lelaki berkulit gelap.

“Polis turut merakam percakapan pengadu serta dan beberapa saksi serta meneliti rakaman CCTV di stesen-stesen LRT terlibat,” jelasnya.

Kes sebegini boleh dikurangkan jika masyarakat sekeliling beri kerjasama menangkap pelaku supaya tiada wanita yang akan menjadi mangsa mereka.

ARTIKEL BERKAITAN:
Umpan Aiskrim Sebelum Cabul
Perangai Orang Malaysia Tak Senonoh Buat ‘Akak Shell’ Tak Selesa

Jangan lupa untuk ikuti kami di Facebook dan Instagram

Apa Benda Yang ‘Merecik’ Sangat Ni?