Kadang-kadang kita terlalu penat mengemas hingga terlupa perkara penting dan menyebabkan kita dalam kesusahan seperti seorang lelaki ini yang ‘terbuang’ duitnya berjumlah 124,000 yuan (RM75,832.40) ke dalam tong sampah sedangkan dia mahu membawa duit tersebut ke bank.

BACA: Geledah Sampah Demi Cincin Berharga RM65,000

Menurut SCMP, rakaman kamera litar tertutup (CCTV) menunjukkan mangsa yang hanya dikenali sebagai Wang keluar dari rumah dengan membawa dua plastik sampah untuk dibuang sebelum menuju ke tempat kerja.

Selepas sampai di tempat kerja, Wang baru menyedari salah satu plastik sampah dibawanya mengandungi duit yang harus dideposit ke dalam bank.

Berikutan itu, dia membuat laporan polis dan CCTV menunjukkan seorang wanita tidak dikenali melarikan plastik sampah yang berisi duit itu.

Oleh itu, tindakan polis merayu individu tersebut agar memulangkan plastik sampah berhasil apabila wanita itu datang dan menyerahkan plastik berisi duit yang diambilnya.

Kemudian, Wang menyerahkan 2,000 yuan (RM1,223.07) sebagai saguhati kepada wanita itu kerana memulangkan duitnya kembali.

ARTIKEL BERKAITAN:
Buang Semua Makanan Gara-Gara Tikus
Nak Buang Air Tapi Nampak Kepala Bayi

Jangan lupa untuk ikuti kami di Facebook dan Instagram

Betul Ke Boleh Buncit Kalau Makan Sambil Minum? (Kevin Zahri Jawab)