Selalunya bila bercerita tentang tips diet, ramai yang beranggapan cara pemakanan perlu dijaga dan dikawal. Tapi, perkongsian daripada jurulatih kecergasan Adasandha Anuar ini memang lain dari yang lain.

Wanita ini sangat menitik beratkan sistem perkumbuhan yang sihat. Menurut wanita ini lagi, jika metabolisme seseorang itu ditahap tinggi, kesihatan tubuh bapda tahap yang baik sepatutnya tubuh manusia boleh membuat proses pembuangan sekurang-kurangnya tiga hingga empat kali sehari.

BACA: Pelahap Tapi Berjaya Turun 24 Kg Dalam Masa 4 Bulan

Wanita ini juga turut menegaskan kepada mereka yang ingin kurus, perlu buang air besar setiap hari. Baca perkongsian Coach Adasandha Anuar untuk anda yang ingin kuruskan badan secara sihat. Siapa yang nak kurus tapi bosan nak kawal makan boleh ikut tips ini.

Tengok cara atlet makan

Kau pergi tengok ATHLETE makan apa. Semua deorang bedal. Lepas training lepak mamak order mee goreng mamak. Teh tarik kaw kaw hampir setiap hari

Tak payah poyo kira kalori, lebih baik puasa

Bila masa dorang diet, catu makan semua. Tak payah nak poyo la kira-kira kalori, catu-catu makan. Daripada catu-catu, lebih baik PUASA.

Elak makan malam konon cepat tua

Yang mengelak makan malam boleh mengakibatkan PENUAAN semakin cepat. Janji hari ni makan esok berak ler. her her her.

Jangan muka je cantik tapi perut berkerak

Siapa buang air besau sehari 3-4x ok kita gang! Yang belum capai sehari 3-4x usaha lagi. Jangan muka je cantik, baju je mahal tapi perut berkerak.

ARTIKEL BERKAITAN:
Kerana Teh Hijau, Turun 10KG Dalam Masa 2 Bulan
Gadis Ini Dedah Rahsia Turun Berat Badan 32Kg

Jangan lupa untuk ikuti kami di Facebook dan Instagram

Bila Tak Sabar Nak Makan Benda Panas