Sekarang ni dah banyak kafe yang unik dan pelik menjadi pilihan ramai orang. Ada kafe kucing, restoran K-Pop dan paling popular kafe hipster.

Tapi jika anda sukakan kelainan dan nak cuba konsep lain dari yang lain, anda boleh cuba kafe di Thailand ini.

BACA: Kafe Harry Potter Dibuka Di Kelantan

Di Khet Phaya Thaiini, cafe Kid-Mai Death Cafe ini menjadi tumpuan ramai. Kafe ini terkenal dengan tema kematian. Dekorasi kedai ini juga semuanya berkaitan kematian.

Dengar je dah gerun. Belum lagi datang ke sana. Menjadikan warna hitam sebagai warna utama, disetiap sudut diletakkan kalungan bunga yang biasanya digunakan untuk memberi ucapan oleh hadirin yang datang ke upacara pengkebumian.

Mesti ramai tertanya-tanya, menu yang dihidangkan macam-mana pula? Apa yang pasti, nama hidangan mereka agak kurang menyenangkan seperti ‘Penyakit’, ‘Penuaan’, ‘Kesakitan’, dan ‘Kematian’. Agak-agak ada tak yang berselera nak makan?

Apa yang lainnya kafe ini ialah jika anda seorang yang berani, boleh la cuba untuk baring di kotak mayat yang diletakkan di hadapan kafe. Suasana yang dicipta di sudut tersebut seperti betul-betul berada di upacara pengkebumian.

Paling best, jika anda cukup berani untuk baring di dalam keranda tertutup selama 3 minit, anda akan diberikan diskaun makanan sebanyak 20 bath (RM2.50).

Siapa yang tak ingat dengan kematian tu eloklah datang ke sini. Bawa kawan-kawan yang terlalu asyik dengan duniawi. Mana tahu boleh insaf ke.

Jangan lupa untuk ikuti kami di Facebook dan Instagram

Selamba Makan Cili, Rangup Pulak Tu!