Baru-baru ini tular gambar kompaun yang dikeluarkan sebanyak RM600 kepada seorang pemandu lori oleh pihak Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) di Seremban.

Apa yang menjadi perhatian, dalam notis itu tertulis ‘Tak pakai seluar dalam, kompaun RM600’. Namun rupanya ia merupakan kesalahan yang direka sendiri oleh pemandu lori itu.

BACA: JPJ Cari Penyelesaian Tangani Masalah Basikal Lajak

Kompaun yang dikeluarkan tersebut merupakan denda bagi kesalahan kerosakan tayar dan notis berkenaan telah diubah suai dan ditambah kesalahan lain.

Pengarah JPJ Negeri Sembilan, Azrin Borhan berkata sangat tidak logik jika pihaknya memberikan saman di atas kesalahan tersebut.

“Notis itu mengarahkan pemandu menukar tayar rosak dan perlu hadir ke JPJ untuk pemeriksaan lanjut bagi mengelak dikenakan tindakan saman.

“Namun kita mendapati salinan notis diberi ditambah kesalahan lain, tidak memakai seluar dalam dan dikompaun RM600. Sangat tidak logik kita beri saman atas kesalahan itu,” katanya kepada Harian Metro.

Dalam pada itu, beliau berkata pihaknya sudah membuat laporan polis berhubung perkara berkenaan bagi menjaga nama baik JPJ serta mengelakkan salah faham orang ramai.

Pihaknya juga berharap orang ramai tidak mudah percaya serta menyemak dulu dengan JPJ jika ada penyebaran fitnah sebegitu.

Jangan lupa untuk ikuti kami di Facebook dan Instagram

Restoran Tom Yam Paling Legend Di Ampang😱🔥