Baru-baru ini tular satu kes kemalangan lori terbalik di Bachok, Kelantan sehingga menyebabkan muatan susu tin jatuh bergelimpangan di atas jalan.

Bagaimanapun apa yang menjadi perhatian adalah ada segelintir individu mengambil susu tin tersebut tanpa kebenaran dan menyebabkan pemilik lori berkenaan terpaksa menanggung kerugian hampir RM120,000.

BACA: Mulai 2019, Hilang Pasport Denda Sehingga RM1,200

Susulan itu, pemandu lori tersebut meminta pihak yang dikatakan terambil susu tin berkenaan untuk memulangkan semula. Insiden tersebut sekaligus menimbulkan satu persepsi buruk memandangkan ia bukannya kali pertama berlaku.

Beberapa hari kemudian tular satu video di China satu insiden yang hampir sama dengan kemalangan yang berlaku di Kelantan namun tindakan orang ramai di sana ternyata sangat mengejutkan.

Video tersebut memaparkan orang ramai berkerumun bukan untuk membawa pulang botol air minuman tersebut tetapi membantu pemandu lori mengutip botol air yang terjatuh meskipun dalam cuaca panas.

Difahamkan, semua botol-botol yang terjatuh telah berjaya dikumpulkan semula 20 minit kemudian dan tiada satu botol pun yang hilang.

Jangan lupa untuk ikuti kami di Facebook dan Instagram

Sambal Ikan Bakar Kat Sini Memang Meriah! 😱😱